Tradiční i nové způsoby, jak zachovat potraviny v chutném stavu přes zimu i déle.
Publikace vás seznámí s tím, jak nejlépe uchovat úrodu ze zahrady i jídlo nasbírané ve volné přírodě s využitím obnovitelných zdrojů energie, a to různými metodami včetně polozapomenutých postupů našich babiček a prababiček. Zkušené autorky a jeden autor vás provedou správným skladováním, osvědčenými metodami jako zavařování a sušení, ale největší pozornost věnujeme různým typům kvašení. Nechybí texty vysvětlující, jak to všechno souvisí s permakulturou, jak porozumět procesům probíhajícím v jídle po mikrobiologické stránce a konečně v brožurce najdete řadu vynikajících, prověřených a chutných receptů.
Autor: Kolektiv autorů a PERMAKULTURA (CS), z.s.
Vydal: Permakultura (CS), z.s.
230 Kč s DPH