Kniha se zábavným způsobem zabývá permakulturním pěstováním zeleniny, a to od výběru místa pro záhony přes jejich utváření mnoha různými způsoby až po zúrodňování půdy, tvorbu kompostů a přidávání přírodních zlepšujících příměsí do půdy.

Osvětluje plánování jednotlivých druhů zelenin, jejich kombinace vzhledem k praktičnosti a kráse, střídání v jednom roce i v průběhu let. V knize je vysvětlen pojem záhonoviště, ale také například to, jak si lze udělat v části zahrady nebo rodového statku zeleninový ráj s mnoha dalšími prvky (letní kuchyň, altán, skleník, vodní záhony, pařeniště, kůlna, kompostoviště, bylinková část, trvalková část, sklípek, oplocení a zídky).

Autoři se věnují také tomu, jak chovat kachny či slepice a vhodně je začlenit do pěstitelského systému. Jednotlivé druhy zeleniny jsou v knize podrobně popsány – najdete zde návod na jejich pěstování, možnosti volby odrůd a forem. Autoři předkládají osvědčené recepty na zpracování úrody na způsob raw, smoothies i chutná veganská jídla – taková, která se snadno připraví v letní kuchyni nebo v altánku přímo u záhonů.

Hmotnost 1 kg